Coaching

Wmo en WLZ begeleiding

Voordat de begeleiding bij Loo Cura kan worden gestart, wordt er contact met u opgenomen, met de verwijzer, uw familie en eventueel overige zorgverleners.

De begeleiding binnen Loo Cura kan vrij wel per direct starten. De begeleider zorgt ervoor dat er naar u geluisterd wordt en dat er gekeken wordt naar uw mogelijkheden voor de toekomst. De oplossingen worden samen gemaakt, zodat u inspraak heeft.

Loo Cura werkt bij u thuis  waardoor er wordt gewerkt binnen een vertrouwde omgeving en er kan worden samengewerkt met uw directe sociale netwerk. In samenspraak wordt een begeleidingsplan opgesteld en worden doelen gesteld waar naartoe kan worden gewerkt. Ieder half jaar tot jaar wordt er een evaluatie gemaakt om te kijken wat de voorgang is binnen de persoonlijke ontwikkeling van u.

Loo Cura is geïnteresseerd in uw kwaliteiten en mogelijkheden en richt zich minder op uw beperking(en). De relatie tussen u en uw begeleider is vertrouwd, respectvol en gelijkwaardig. Ook flexibiliteit is een kenmerk van Loo Cura. Het is namelijk mogelijk om zowel in de ochtend als in de avond begeleiding te krijgen.

Oersterk Coach

In het jaar 2022 heeft LooCura een opleiding afgerond bij Oersterk, via Richard de Leth. Deze opleiding heeft een holistische zienswijze. De coaching binnen de Wmo en WLZ kan worden meegenomen, maar is geen verplichting.

De coaching richt zich op een gezonde leefstijl. Ieder mens (met of zonder beperking) heeft kwaliteiten die benut kunnen worden. De volgende pijlers worden meegenomen:

Ontspanning

Geef je lichaam de tijd om te herstellen en zichzelf te genezen.
Ga wandelen,  lezen, mediteren of start met yoga.

Eten

OERsterk is jouw voedingscoach. We weten hoe je door voeding meer energie krijgt, lekkerder in je vel zit en klachten voorkomt.

Regelmatig bewegen

Spieren zijn energiefabriekjes.
Ga bewegen met OERsterk, maak dopamine aan, voel je lekkerder erna en slaap beter.

Mindset & Zingeving

Een gezonde leefstijl levert brandstof, maar dit moet wel in de juiste motor: zingeving. Volg jouw verlangen en passie(s).

Wat levert het je op?

Meer energie in je lijf, meer rust in je hoofd en hierdoor veel meer voldoening en levensgeluk in je leven. Investeer in jouw grootste kapitaal, word een beter mens en creëer samen met ons een betere wereld.